De Club

De DAF OTC in opgericht in 1993, en sinds het begin onder voorzitterschap dhr. J. Dassen uit St. Geertruid (L). In bijna 20 jaar tijd uitgegroeid tot ruim 600 leden in alle uithoeken van het land. De leden worden geïnformeerd met nieuws, verhalen en foto´s, maar ook met advertenties door ons eigen clubblad, de DAF-Koppeling. De DAF-koppeling verschijnt 4x per jaar, in A-4 formaat.

Nederland is o.a. op de wereldkaart gekomen door ons Nederlands product, zo zijn in vrijwel alle landen DAF trucks te vinden, begonnen in de jaren 50 tot heden. Als DAF Oldtimer Truck Club (DOTC) zijn wij een stichting met ruim 550 leden in Nederland en enkele in buurlanden, met als doel de geschiedenis van en met DAF in ere te houden door documentatie, foto´s, bezittingen van trucks en onderdelen, maar vooral ook door een verzameling DAF trucks onder de leden.

Enkele keren per jaar worden er evenementen georganiseerd, dat varieert van toerritten, reünies, shows en soms worden wij uitgenodigd bij een herdenking of een opening. U vindt daar dan vele leden met familie en vooral liefhebbers met hun camera.

Alle modellen en uitvoeringen vindt U in onze club, een greep uit de modellenreeks:
DAF Pony, A-50, Torpedo, A-serie (kikkerdaf), DO-uitvoering, 2600 serie, 2800/3300 serie, NAT neuzen en enkele speciale uitvoeringen. Ook enkele DAF bussen behoren tot de club. Vele trucks zijn in originele staat teruggebracht, maar ook omgebouwd tot bijv. camper of andere uitvoering. Legervoertuigen zijn binnen onze club niet aanwezig, waarvoor een speciale club met legervoertuigen, met ook andere merken.

Wat bied de Club aan de leden?

  • De Club geeft vier keer per jaar (april, juli, oktober, december) een blad uit (de DAF Koppeling) met de nodige informatie, met o.a. de mogelijkheid tot her plaatsen van gratis advertenties van alles wat des DAF’s is.
  • Onderlinge kontakten tussen de leden zijn ondermeer van belang voor het verkrijgen van onderdelen teneinde de DAF-Bedrijfswagens op de weg te krijgen te houden.
  • U kunt ook bij het bestuur aankloppen, dat contakten heeft in binnen- en buiteland
  • Eenmaal per jaar wordt er een DAF-bedrijfswagen-reünie gehouden bij één van de DAF-dealers of op een andere locatie in Nederland. De dealers, die ons een warm hart toedragen, zijn mede een schakel in de organisatie van een grandioze bedrijfswagenshow van DAF Oldtimers.
  • Na afloop van de Reünie wordt een toertocht gehouden indien de mogelijkheden en/of omstandigheden het toe laten.
  • Door contakten met andere Oldtimer Clubs is er een mogelijkheid om met andere toertochten en truckshows mee te doen.
  • De originaliteit van een gerestaureerde DAF-bedrijfswagen staat hoog in het vaandel, maar voor alternatieven bestaat begrip.

FEHAC
De DAF Oldtimer Truck Club is aangesloten bij de FEHAC (Federatie van Historische Automobiel- en motorfiets Clubs), het overkoepelende orgaan van bijna alle Nederlandse Oldtimer Clubs.

Word lid

Contributie €35,-/jaar.

Na het verzenden van de gegevens ontvangt u de laatste 2 DAF koppelingen cadeau.

U kunt het verschuldigde bedrag
overmaken op Rabobank Mergelland,
rek.nr. NL88 RABO 0133.5220.75.